Coordinate measuring

Behöver du hjälp med koordinatmätning på dina produkter?

Vi hjälper gärna till med fokus på dina önskemål, processer och produkter. På Verkstadsbolaget som är en mekanisk verkstad, finns mångårig erfarenhet från koordinatmätning. Vi eftersträvar ett tätt och öppet samarbete med dig för att få fram en bra och stabil produkt.

Tillverkning av dina produkter sker på vår mekaniska verkstad. God kännedom om materiallegeringar och tillverkningskompetens gör att vi kan hålla en hög kvalitet, tillsammans med vår mätavdelning som säkerställer geometrin på artiklarna med koordinatmätmaskin innan de skickas till dig som kund.

Allt fler företag ansluter till Verkstadsbolaget för tillverkning, där vi kan visa på flera goda referenser.

Välkommen till oss!

Hör av dig till oss

Välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig med en anpassad lösning.
Kontakta oss

Verkstadsbolaget koordinatmätning

Koordinatmätmaskin

Behöver du hjälp med koordinatmätning så hjälper vi gärna till med vår koordinatmätmaskin. Vi använder en maskin från Hexagon som klarar att mäta produkter 2 000mm längd, 900mm bredd och 800mm på höjden med en maxvikt på 2 ton. Vi hjälper dig med det du behöver!

Mätprotokoll kan skickas i flera olika format som PDF eller Excel beroende på kundkrav, vanligast är Excel. 

 

verkstadsbolaget koordinatmätning -konstruktion

3-D

Verkstadsbolaget kan ta emot 3D-filer för beredning och programmering då vi har CAD/CAM integration till maskinen, för att så snabbt som möjligt gå från ritning till färdig detalj. Om det finns möjlighet att påverka får du gärna skicka filerna till oss i STEP eller IGES

Koordinatmätning reverse-engineering

Reverse engineering

Finns det inga 3D-filer eller ritningar så kan vi hjälpa dig att ta fram underlag, vi kan även hjälpa till med toleranser och kravsättning för att få produkten att fungera för slutanvändaren.

Om det finns en befintlig artikel så kan vi använda den som mall för att tillverka 3D-modeller som sedan mäts i koordinatmaskinen för verifiering. Detta är mycket vanligt på gamla maskindelar som saknar underlag, det finns då även utrymme till förbättringar och optimeringar efter dina önskemål och idéer. Hör av dig till oss och berätta dina behov så skapar vi en anpassad lösning till dig.

Mätarm

Mobil mätarm

Behöver du hjälp med uppmätning på plats hos dig?

Vi har en mobil mätarm från Faro som gör det möjligt att mäta artiklar hos dig, kanske även när den sitter monterad på en maskin för att undvika stillestånd i din verksamhet. Reservdelar eller utbytesdelar tillverkar vi gärna i vår mekaniska verkstad.