Svetsning

Behöver du hjälp med svetsning av dina produkter?

När det kommer till svetsning hjälper vi gärna till med fokus på dina önskemål, processer och produkter. På Verkstadsbolaget som är en mekanisk verkstad, finns mångårig erfarenhet från svetsning i de flesta material med en hög kvalitet på produkterna. Verkstadsbolaget eftersträvar ett tätt och öppet samarbete med dig för att få fram en bra och stabil produkt.

Tillverkning av dina produkter sker på vår mekaniska verkstad. God kännedom om materiallegeringar och tillverkningskompetens gör att vi kan hålla en hög kvalitet, tillsammans med vår mätavdelning som säkerställer geometrin på artiklarna med koordinatmätmaskin innan de skickas till dig.

Allt fler företag ansluter till Verkstadsbolaget för tillverkning, där vi kan visa på flera goda referenser.

Välkommen till oss!

Hör av dig till oss

Välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig.
Kontakta oss

Verkstadsbolaget Svetsning 

Svetsmetoder

Vi kan hjälpa dig med MIG-svetsning, MAG-svetsning, MMA-svetsning (pinne) och TIG-svetsning. Vi klarar de flesta material och svetsar i material som svart, rostfritt, och aluminium. Verkstadsbolaget har licenser på de flesta metoder och material i vår mekaniska verkstad, detta kan vi anpassa efter dina behov och önskemål.

Behöver du hjälp? Hör av dig till oss! 

Certifikat svetsning WPS

Kvalitetssäkrad svetsning genom WPS

För att kvalitetssäkra vårt arbete använder vi oss av Procedurprov och WPS  (welding procedure specification) som vår svetstekniker hand om. OFP tjänster (Oförstörande provning) är något som vi köper från extern resurs.

IWS-tekniker (International Welding Specialist) har vi på plats i vår mekaniska verkstad, detta för att uppfylla kraven för ISO 3834-2.

Svetsning spårbarhet

Spårbarhet

Om du har krav på spårbarhet till råmaterialet via chargenummer eller certifikat så är vi vana vid att hantera detta i produktionen och vårt affärssystem Monitor.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Svetsning utrustning

Utrustning

För att ha ett rationellt och effektivt svetsarbete använder vi oss av svetsbord upp till 4000 x 1500mm och svetsbockar för större produkter. Lägesställare med driven rotation i både vertikalt och horisontellt läge, för svetsning används i huvudsak svetsar från Fronius. Vi har även egen laserskärning av plåt i verkstaden.

Svarvning Ytbehandling

Ytbehandling

Om du vill ha produkter ytbehandlade så kan vi hjälpa till, Verkstadsbolaget har bra samarbetspartners i närområdet som hanterar galvning, förnickling, pulverlackering och våtlackering efter dina behov.

Kontakta oss om du vill du veta mer om våra samarbetspartners.