Pelletspressar – renovering

Behöver du hjälp med renovering av pelletspressar?

Vi hjälper gärna till med fokus på dina önskemål, processer och produkter. På Verkstadsbolaget som är en mekanisk verkstad, finns mångårig erfarenhet från pelletstillverkning och en hög kvalitet på produkter som är anpassad för industriell tillverkning.

Allt fler företag inom pelletstillverkning renoverar sina pressrullar (collerhjul) och matriser med reservdelar från Verkstadsbolaget i sina maskiner, där vi kan visa på flera goda referenser.

Välkommen att kontakta oss!

Hör av dig till oss

Välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig.

Kontakta oss

Renovering av presshjul (collerhjul) och matriser

Renovering av presshjul (collerhjul) och matriser

Om du vill ha hjälp med renovering av presshjul och matriser så hjälper vi gärna till. Då skickar du komponenterna till oss så besiktigar vi dem innan renovering startas, det finns fall då det inte blir lönsamt eller ens möjligt att renovera dem.

Renovering sker enligt överenskommelse med dig som kund, vi använder lager från Tyska lagertillverkaren FAG vid våra renoveringar, om inte du har andra önskemål.

Renovering av dina matriser fixar vi i vår mekaniska verkstad genom att fräsa ytan för presshjulen och sedan fasa hålen. Skador upp till 2mm kan vi fräsa bort samt vanlig förslitning, det finns kompletta prislistor till de vanligaste fabrikaten som CPM, Andritz och Buhler.

Egen tillverkning i mekanisk verkstad

Egen tillverkning i mekanisk verkstad

Tillverkning av dina reservdelar sker på vår mekaniska verkstad utan mellanhänder och med konstruktörer i samma lokal som tillverkning sker. God kännedom om materiallegeringar och tillverkningskompetens gör att vi kan hålla en hög kvalitet, tillsammans med vår mätavdelning som säkerställer geometrin på artiklarna med koordinatmätmaskin innan de skickas till dig som kund.

Läs mer om koordinatmätning >>

Sortiment

Vi lagerhåller reservdelar med kompletta prislistor till de vanligaste fabrikaten som CPM, Andritz och Buhler, kontakta oss gärna så kan vi se om just din modell finns tillgänglig. Vi kan även utöka sortimentet efter dina behov och önskemål.

I verkstaden lagerhåller vi de vanligaste legeringarna för att snabbt kunna starta tillverkning.

Det innebär även korta ledtider för dig – från att du beställer från oss till att vi levererar.

Förbättringar och speciallösningar

Förbättringar, speciallösningar, livstidsförlängning

Om du vill ha reservdelar med bättre materialkvalitet så finns det reservdelar som utsätts för hårt slitage i hårdare legeringar samt i rostfritt utförande. De flesta reservdelar som vi tillverkar till pelletspressar är redan i en bättre legering i ”vårt” originalutförande, men du kan förbättra ytterligare om så önskas.

Det beror till stor del på vilken typ av råvara som du använder, vissa sliter hårdare än andra.

Vi kan hjälpa dig utifrån dina behov. Hör av dig till oss om du har några frågor eller funderingar.