SKÄRANDE BEARBETNING – FRÄSNING

Behöver du hjälp med skärande bearbetning i form av fräsning?

Vi hjälper gärna till med fokus på dina önskemål, processer och produkter. På Verkstadsbolaget som är en mekanisk verkstad, finns mångårig erfarenhet från fräsning i de flesta material med en hög kvalitet på produkterna. Verkstadsbolaget eftersträvar ett tätt och öppet samarbete med dig för att få fram en bra och stabil produkt.

Tillverkning av dina produkter sker på vår mekaniska verkstad. God kännedom om materiallegeringar och tillverkningskompetens gör att vi kan hålla en hög kvalitet, tillsammans med vår mätavdelning som säkerställer geometrin på artiklarna med koordinatmätmaskin innan de skickas till dig.

Förutom de mest vanliga stålen kan vi även hantera material som Inconel, SMO, Titan, POM och brons för att nämna några.

Allt fler företag ansluter till Verkstadsbolaget för tillverkning, där vi kan visa på flera goda referenser.

Välkommen till oss!

Hör av dig till oss

Välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig.
Kontakta oss

Fräsning
Fräsning

CNC-fräsning

Har du behov av tillverkning med skärande bearbetning i form av vertikalfräsning kan vi hjälpa dig med produkter upp till 1000mm i bredd, 3000mm i längd och 800mm i höjd. Samtliga fräsar är utrustade med mätprobar för exakt positionering.

I vår bäddfräs klarar vi upp till L6000xB1300xH2000mm.

Vill du veta mer om CNC-fräsning? Hör av dig till oss!

Beredning och konstruktion

3-D

Vi kan ta emot 3D-filer för CNC-beredning och programmering, för att så snabbt som möjligt gå från ritning till färdig detalj. Samtliga CNC-fräsar i vår mekaniska verkstad är integrerade med GIBBS CAD/CAM-system och klarar full 3-D för friformsfräsning. Om det finns möjlighet att påverka får du gärna skicka filerna till oss i STEP eller IGES.

5-axlig fräs

5-axlig CNC-fräs

I vår CNC styrda 5-axliga fräs kan vi köra fler tempo i samma uppsättning vilket spar mycket tid och pengar åt er som kund.

Bädd-fräs 

Bädd-fräs

I vår CNC styrda bäddfräs kan vi köra stora stycken upp emot 6000 x 1500mm med vridbart huvud. 

Fräsning - spårbarhet

Spårbarhet

Om du har krav på spårbarhet till råmaterialet via chargenummer eller certifikat så är vi vana vid att hantera detta i produktionen och vårt affärssystem Monitor.

Fräsning ytbehandling

Ytbehandling

Om du vill ha produkter ytbehandlade så kan vi hjälpa till, Verkstadsbolaget har bra samarbetspartners i närområdet som hanterar galvning, förnickling, pulverlackering och våtlackering efter dina behov.