Skärande bearbetning — Svarvning

Behöver du hjälp med skärande bearbetning i form av svarvning?

Vi hjälper gärna till med fokus på dina önskemål, processer och produkter. På Verkstadsbolaget som är en mekanisk verkstad, finns mångårig erfarenhet från svarvning i de flesta material med en hög kvalitet på produkterna. Verkstadsbolaget eftersträvar ett tätt och öppet samarbete med dig för att få fram en bra och stabil produkt.

Tillverkning av dina produkter sker på vår mekaniska verkstad. God kännedom om materiallegeringar och tillverkningskompetens gör att vi kan hålla en hög kvalitet, tillsammans med vår mätavdelning som säkerställer geometrin på artiklarna med koordinatmätmaskin innan de skickas till dig.

Förutom de mest vanliga stålen kan vi även hantera material som Inconel, SMO, Titan, POM och brons för att nämna några.

Allt fler företag ansluter till Verkstadsbolaget för tillverkning, där vi kan visa på flera goda referenser.

Välkommen till oss!

Hör av dig till oss

Välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig.
Kontakta oss

CNC-svarvning

CNC-svarvning

Har du behov av tillverkning med skärande bearbetning i form av svarvning kan vi hjälpa dig med produkter upp till 800mm i diameter och 3000mm i längd. Flera av våra CNC-svarvar har stödlager och drivna verktyg.

I vår karusellsvarv klarar vi upp till 2400mm i diameter. 

Har du andra behov? Vi tar gärna en dialog med dig!

verkstadsbolaget-svarvning-beredning-konstruktion

3-D

Vi kan ta emot 3D-filer för CNC-beredning och programmering, för att så snabbt som möjligt gå från ritning till färdig detalj. Samtliga CNC-svarvar i vår mekaniska verkstad är integrerade med GIBBS CAD/CAM-system. Om det finns möjlighet att påverka får du gärna skicka filerna till oss i STEP eller IGES.

Svarvning CNC-svarv med stångautomat

CNC-svarv med stångautomat

Har du höga volymer så kan vi tillverka dina produkter i vår stångautomat med subspindel och Y-axel där vi både svarvar och fräser produkterna. I denna maskin är spindelgenomgången upp till 75mm i diameter och den är utrustad med mätprobe för exakt positionering.

Manuell svarvning

Manuell svarvning

Har du behov av tillverkning med skärande bearbetning i form av svarvning men enstyckstillverkning så kan vi hjälpa dig med våra manuella svarvar. Dessa klarar upp till 1000mm i diameter och en längd på 2500mm, på svarvarna finns även stödlager.

Vill du veta mer om vår manuella svarvning, hör av dig till oss!

Verkstadsbolaget Svarvning spårbarhet

Spårbarhet

Om du har krav på spårbarhet till råmaterialet via chargenummer eller certifikat så är vi vana vid att hantera detta i produktionen och vårt affärssystem Monitor.

Svarvning Ytbehandling

Ytbehandling

Om du vill ha produkter ytbehandlade så kan vi hjälpa till, Verkstadsbolaget har bra samarbetspartners i närområdet som hanterar galvning, förnickling, pulverlackering och våtlackering efter dina behov.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig? Hör gärna av dig till oss!