Automation Träindustri

Behöver du hjälp med utveckling och tillverkning av automation för Träindustrin?

Vi hjälper dig gärna med fokus på dina önskemål, processer och produkter. På Verkstadsbolaget som är en mekanisk verkstad, finns mångårig erfarenhet från byggindustri och en hög kvalitet på produkter som är anpassade för industriell automation.

Allt fler företag inom träindustri och byggindustri installerar produktionsutrustning från Verkstadsbolaget i sina verksamheter, där vi kan visa på flera goda referenser.

Välkommen att kontakta oss!

Hör av dig till oss

Välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig.

Kontakta oss

Din standard är vår standard

Din standard är vår standard

För automation i byggindustrin och träindustrin kan vi erbjuda dig flera unika lösningar som anpassas efter dina önskemål och förutsättningar. Vi eftersträvar ett tätt och öppet samarbete med dig för att utveckla produktionsutrustning som passar in i såväl budget som lokaler och ändamål.

Träindustrin tar stora kliv mot automation och där vill vi hjälpa till genom att utveckla och leverera utrustning som passar in i din verksamhet.

Vill du veta mer om våra unika lösningar? Vi tar fram den bästa lösningen för dina behov!

Skivvagn

Automation för byggindustri och träindustri:

  • Robot och portallösningar
  • Plocklager till CNC virkes-sågar
  • Spikbord, vändbord och transportörer
  • Väggbuffert och staplare
  • Lyftok
  • Spikautomater och spikplåtspressar

Verkstadsbolaget kan erbjuda dig de bästa spikbord och vändbord på marknaden med flera innovativa och säkra lösningar för hög tillgänglighet och prestanda. Dessa kan sättas samman till kompletta monteringslinjer för byggindustri med industriell automation.

Samarbetspartners automation byggindustri

Verkstadsbolaget har bra samarbetspartners med hög kompetens och erfarenhet inom automation med produktionsutrustning i form av robotar, portaler eller liknande maskiner för träbearbetning. Även större eller avancerade projekt kan hanteras tillsammans med samarbetspartners, vi löser det mesta åt dig.

Projektledning

Verkstadsbolaget vill hjälpa dig som kund med leveranser från teknisk specifikation till driftsättning så att du kan känna dig trygg genom hela leveransen. Vi är vana att jobba i projektform mot större koncerner inom byggindustri, och hjälper gärna mindre företag. Alla är välkomna till Verkstadsbolaget.

All utrustning CE-märks, med fokus på ergonomi och säkerhet i dina produkter för industriell automation. Med mångårig erfarenhet från fordons och processindustri finns det mycket tänk och lösningar som går att använda till byggindustri.

Svetsmetoder

Egen tillverkning i mekanisk verkstad

Tillverkning och montage av dina produkter sker inom verksamheten i Säffle där det finns projektledare och konstruktörer i samma lokal som tillverkning sker, vilket gör att vi kan hålla en hög kvalitet. All laserskärning och svetsning görs i vår mekaniska verkstad. Det innebär även korta ledtider för dig – från att du beställer från oss till att vi installerar. 

Kontakta oss för offertförfrågan!