Plåtberarbetning – Laserskärning

Behöver du hjälp med laserskärning av plåt?

När det kommer till laserskärning hjälper vi dig med fokus på dina önskemål, processer och produkter. På Verkstadsbolaget som är en mekanisk verkstad, finns mångårig erfarenhet från laserskärning i de flesta material med en hög kvalitet på era produkter. Vi eftersträvar ett tätt och öppet samarbete med dig som kund för att få fram en bra och stabil produkt.

Tillverkning av dina produkter sker på vår mekaniska verkstad. God kännedom om materiallegeringar och tillverkningskompetens gör att vi kan hålla en hög kvalitet, tillsammans med vår mätavdelning som säkerställer geometrin på artiklarna med koordinatmätmaskin innan de skickas till dig som kund.

Allt fler företag ansluter till Verkstadsbolaget för tillverkning, där vi kan visa på flera goda referenser.

Välkommen till oss!

Hör av dig till oss

Välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig.
Kontakta oss

Laserskärning

Laserskärning

Behöver du hjälp med laserskärning så hjälper vi gärna till, vi kör både enstyckstillverkning och höga volymer. Vår laser klarar plåtar upp till 1500mm bredd och 3000mm längd, på tjockleken upp till 20mm svart stål, 12mm rostfritt och 8mm i aluminium.

Till maskinen finns ett paternosterverk som gör att vi kan köra obemannad körning vid högre volymer.

Har du några frågor om vår kapacitet? Hör gärna av dig till oss! 

Laserskärning

Text och ID-märkning

Märkning av produkter underlättar vid montering, ger spårbarhet och information. Du kan välja mellan körnslagning som är en form av stansning, eller inbränning med laser som görs i samband med tillverkning.

Körnslagning används ofta till bearbetade artiklar från fräs och svarvning.
Laserbränning används till plåtartiklar.

Exempel på märkningar är förutom ID-märkning och ren text även symboler eller logos.

 

Laserskärning -konstruktion

3-D

Vi kan ta emot 3D-filer för beredning och programmering då vi har CAD/CAM integration till maskinen, för att så snabbt som möjligt gå från ritning till färdig detalj. Om det finns möjlighet att påverka får du gärna skicka filerna till oss i STEP eller IGES.

Kontakta oss gärna för mer information om hur vi skulle kunna hjälpa dig! 

Laserskärning-spårbarhet

Spårbarhet

Om du har krav på spårbarhet till råmaterialet via chargenummer eller certifikat så är vi vana vid att hantera detta i produktionen och vårt affärssystem Monitor.

På bilden syns en körnslagen märkning.

Laserskärning - plåtbearbetning

Övrig plåtbearbetning

I direkt anslutning till lasermaskinen har vi övrig plåtbearbetning där man kan bocka plåt med kantpressning, samt rullning och excenterpressning. Det finns även en trumlingsmaskin att tillgå om det kravet finns.

Hör av dig med dina önskemål så finner vi den bästa lösningen för dina behov!

Svarvning Ytbehandling

Ytbehandling

Om du vill ha produkter ytbehandlade så kan vi hjälpa till, Verkstadsbolaget har bra samarbetspartners i närområdet som hanterar galvning, förnickling, pulverlackering och våtlackering.

Kontakta oss om du vill veta mer om våra samarbetspartners!